За мен

nep Митьо Пищова – любимеца на народа.
Човекът,който възроди народът, човекът,който помага на бедни и богати, пищовът,който прави шоу за един цял народ – той е жива-легенда. Боляринът,който направи Велико Търново още по-известен и посещаван от българи и чужденци.
Митьо Пищова – романтик по душа, добър към всяка жена, обсипващ я с ласки и мили думи. Жената за него трябва да бъде глезена в голям лукс обичаща карамфилите и шампанското.
Истинското му име е Димитър Василев Маринов – Пищова. На личната му карта е вписан по този начин. Роден е на 15 август 1955 година в село Караисен, Търновско. Разведен, има син на 20 години – занимава се с бизнес. Средното си образование е завършил в гр. Габрово – Техникум по механотехника, след това и Икономическият институт в гр. Свищов, специалност Научна организация на икономиката.
В продължение на 14 години  работи като търговски инспектор, както и като сътрудник на държавния инспекторат към Комитета по туризъм – тоест, към всички обекти на “Балкантурист”. От 1989 до 1992 година е общински съветник, отговаря за търговската дейност на общината. Към момента е собственик на 2 заведения, едното от които е “Заведението на народа”, в което цените са ниски, за социално слаби, а другото заведение се намира в с. Арбанаси и се нарича “Райски кът”.
Симпатизант е на Християнрадикалната партия. През 2003 беше кандидат-кмет на Велико Търново от листата на Християнрадикалната партия. Председател е на Обединена Национална партия на народа, регистрирана в София.
Обича приятелите си – слабост са му бедните хора, инвалидите, ромите, отдал е живота си да помага на социално слабите.
Пищова е покорил много върхове и продължава да го прави. Амбициите му нестигат до тук и той се кандидатира за депутат в Народното Събрание през 2005 година.
През 2006 година той участва в реалити шоуто по Нова телевизия – Vip Brother, след което се кандидатира и за президент на България.
Създава Вип Моделс България, агенция за модели, фотомодели и манекени организира ежегодни конкурси за красота.
След няколко здравословни проблема и точно десет години след първата си кандатитура, 2016-та Пищова отново е кандидат за президент на България с вице-президент Радо Шишарката.

ФОТО ГАЛЕРИЯ


*Използваните материали трябва да посочват източника.