Пищова сваля 80 кг с диета

ТЪРНОВСКИЯТ ШОУМЕН МИТЬО ПИЩОВА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ КАТО ЧЕ ЛИ Е АБОНИРАН ЗА НЕЩАСТИЯТА. Първо той прекара два инфаркта и бе на ръба на смъртта. След това едва не му отрязаха краката заради гангрена, а последният удар на съдбата е счупването на три прешлена, които обездвижили шоумена за повече от половин година. Каръкът споходил Пищова през есента на миналата година.

mpborba1„Бях на кръщенето на племенника на Айдън в „Калояновата крепост”. В разгара на купона викнах три от моите момичета, манекенки и миски, да ни позабавляват. Излязох да ги посрещна лично на входа, обаче в тъмното не съм видял, че стъпалата свършват, спънах се и се изтърколих надолу. При падането съм си потрошил прешлените. Ходих в болница при най-добрите лекари, 3000 лв. дадох само за прегледи, отделно 18 хил. за операции. Оправиха ме, ама ми казаха, че трябва да забравя малко за лудориите и трябва да полежа. Цяла есен и цяла зима пазих леглото. И през цялото време никой от пишман приятелите ми не дойде и един път да ме види. Навремето, като ги хранех и поях, се биеха кой да бъде до мене, а сега тези мишоци ме предадоха. 3000 телефонни номера имах в телефона си, повечето ги изтрих. За какво са ми такива използвачи?!”, гневи се Пищова.

mp24Единственият, който останал до него, е синът му Юлиян, който скоро ще го прави дядо. „Всичко ще припиша на малкото, още като излезе от родилното. Пък ако го кръстят и на мене, вече ще има два Пищова, Големият и Малкият”, пали се любимецът на народа. Въпреки всички нещастия той не се е отказал от страстта на живота си – женичките, и се заканва, като се вдигне на крака, отново да ги пори като риби в джакузито. За това обаче ще трябва да почака, тъй като в момента все още е на раздвижване с проходилка. А според официалните документи героят Митьо Пищова вече се води и 100% инвалид с придружител.

Бившата дясна ръка на Карамански твърди, че след всичко претърпяно е станал и екстрасенс. „Абе някой ще кажат, ей го на, Пищова полудя, ама истина е, бе, човек. Сънувам неща, които скоро след това се случват. На кръст божи”, кълне се той. Митьо вижда в спасението си след всички премеждия някаква сила свише.

mpborba„Роден съм през 1955 г. на гробището в село Батак по време на едно слънчево затъмнение. Майка ми отивала на нивата и докато минавала през гробището, я срязал коремът. Седнала на гроба на един поп и там ме родила. Баба ми беше много набожна и аз съм го наследил това от нея. Два пъти през живота си съм кръщаван в църква. Знае ли човек, може пък това да ме пази”, чуди се Пищова. След претърпените инфаркти той е свалил 80 кг и сега тежи 86 кила. Твърди, че вече не близва месо, а кара само на риба, зеленчуци и плодове. Хвали се, че за Великден сам си е омесил козунаците и си е боядисал яйцата.

„Виж ме хубаво, на 60 години съм. Потен вода не съм пил през живота си. Бутал съм само пари и хубави женски гърди. И още най-малко 10 години ще поря каките и ще ги пълня като гергьовски агнета. Вече не пия хапчета за нищо. Моите хапчета са момичетата на 20 години с малки дупенца и лисичи муцунки”, обяснява Митьо, докато бавно тътри проходилката към входната врата на апартамента си.

Иван ПЪРВАНОВ, в-к Борба